UKK

Höyrymoppi on käyttövalmis noin 30 sekunnissa. Kun yksikön etuosan merkkivalo syttyy, moppi on käyttövalmis. Ensimmäisellä käyttökerralla höyrytyksen aloitus saattaa kuitenkin kestää hieman kauemmin, sillä veden on virrattava suodattimen läpi lämmittimeen. Tämä viive esiintyy vain ensimmäisellä käyttökerralla tai uutta suodatinta käytettäessä.

Älä laita kiehuvaa tai mikroaaltouunissa lämmitettyä vettä säiliöön.Säiliöön sa laittaa enintään +60C asteista vettä.

Jos koneen annetaan olla paikallaan sekunnin tai kaksi liian pitkään, vahatulle lattialle voi jäädä valkea täplä tai raita. Tämä voidaan poistaa etikalla ja vedellä.

1) Muista aina lakaista tai imuroida lattia huolellisesti ennen mopin käyttöä. Näin poistetaan irtonaiset roskat..

2) Tarkista, millainen lattiapinta on. PowerFresh®-höyrymoppi sopii käytettäväksi laatta-, vinyyli-, linoleumi-, marmori- ja kivilattioilla sekä käsitellyillä kovapuulattioilla. Moppi ei sovi käytettäväksi käsittelemättömillä kovapuulattioilla.

3) Onko vesisäiliöön joskus laitettu jotain muuta kuin vettä? Vesisäiliöön voi laittaa vain vettä. Muut aineet, kuten etikka, saattavat aiheuttaa raitoja ja vahingoittaa pysyvästi moppia.

4) Jos säiliöön ei ole koskaan laitettu muuta kuin vettä, yritä poistaa raidat kostealla pyyhkeellä.

5) Tarkista seuraavaksi mikrokuitutyyny. Jos siinä on oudon näköistä ainetta, tämä on luultavasti tullut lattiasta.

6) Jos raidat puhdistuvat pyyhkeellä tai jos mikrokuitutyynyssä on outoa ainetta, raidat johtuvat luultavasti lattiankiillotusaineesta tai lattiavahasta. Mopin käyttö vahatuilla lattioilla saattaa vähentää niiden kiiltoa.

7) Jos lattioita ei vahata tai kiilloteta, tarkista huolto-ohjeet lattiavalmistajalta.

8) Jos onnistut poistamaan raidat, pese tyynyt miedolla pesuaineella pesukoneessa. Älä lisää huuhtelu- tai valkaisuaineita.

ÄLÄ KÄYTÄ SÄILIÖSSÄ ETIKKAA TAI MUUTA LIUOSTA KUIN VETTÄ.

Tarkista seuraavat seikat:

1) Tuntuuko liipaisinta painettaessa jännite?

Jos EI, kahva on kiinnitetty väärin. Irrota virtajohto pistorasiasta ja kiinnitä kahva uudelleen. Irrota yksikkö virtalähteestä ja kiinnitä kahva uudelleen

Jos KYLLÄ, tarkista suodatin.

  a) Irrota suodatin.

  b) Tarkista, onko suodattimen sivulla tai päällä halkeamia. Tarkista koko suodatin ja muoviset valulinjat halkeamien varalta. Niitä voi olla vaikea huomata, joten tarkista suodatin hyvin valaistussa paikassa. Jos halkeamia on, suodatin on vaihdettava.

2) Tarkista suodattimien rakeiden väri. Niiden tulee olla vihreitä. Jos suodattimen rakeet ovat muuttuneet sinisiksi, suodatin on vaihdettava. Suodattimen paras mahdollinen suorituskyky varmistetaan käyttämällä tislattua vettä.

3) Varmista, että suodatin on oikein paikallaan ja että liitin on ehjä. Suodatinta on ehkä työnnettävä sisään, kunnes suodattimen pohjan ja koneen väillä ei ole enää rakoa.

4) Varmista, että säiliö on täynnä huoneenlämpöistä vettä ja että korkki on asennettu asianmukaisesti. Tämän mallin korkin on oltava tiukasti paikallaan. Tarkista korkki lavuaarin yllä. Jos se ei päästä vettä, se on ehkä vaihdettava.

5) Tarkista, palaako käyttövalmiuden merkkivalo. Lämmittimen lämpenemiseen saattaa kulua minuutti.

Jos käyttövalmiuden merkkivalo ei pala,

  varmista, että virtajohto on kytketty toimivaan pistorasiaan. Jos käyttövalmiuden merkkivalo ei syty minuutin jälkeen tai jos yksikkö ei lämpene, ota yhteys BISSELLiin.

  Jos sininen käyttövalmiuden merkkivalo palaa, a) paina liipaisinta (höyryn muodostumiseen saattaa kulua aluksi kaksi minuuttia).

  tarkista höyry säiliön ja suodattimen ollessa irrotettuna kaatamalla hieman kylmää vettä reikään, jolla suodatin yhdistetään yksikköön, ja painamalla liipaisinta enintään kahden minuutin ajan. Varmista, että puhdistin on kiinnitetty alustaan ennen höyryn tarkistusta.

Jos höyryä EI ole kaadettaessa vettä suodatinreikään, irrota mopinpää ja tarkista höyry suihkukärjessä irrottamalla yksittäinen ruuvi yksikön alustasta. Varmista, että puhdistin on kiinnitetty alustaan sen jälkeen, kun mopinpää on irrotettu.

Jos höyryä EI ole mopinpään ollessa irrotettuna, poista suihkukärki ja puhdista se paperiliittimellä. Irrota puhdistin ennen suihkukärjen puhdistamista. Jos höyryä ei ole edelleenkään, ota yhteys BISSELLiin.

Jos höyryä ON mopinpään ollessa irrotettuna, mopinpää saattaa olla tukossa. Poista tukos kaatamalla väkiviinaetikkaa mopinpään yläosan kautta.

Jos höyryä ON kaadettaessa vettä suodatinreikään, tarkista suodattimen vesi. Kun suodatin on uusi, veden pumppaamiseen sen läpi voi mennä pari minuuttia. Yksikkö saattaa pitää kovempaa ääntä tämän aikana, mutta sen pitäisi loppua pian. Suodatinta voidaan liottaa kylmässä vedessä 10–15 minuutin ajan, jotta se kyllästyy.

Tarkista liipaisimen jännite. Jos jännitystä ei ole, irrota yläkahva ja kiinnitä se uudelleen. Varmista, että kahva on täysin kiristetty, jotta se lukittuu paikalleen. Jos jännitettä ei ole edelleenkään, kahva on vaihdettava.

6) Onko puhdistin kiinnitetty asianmukaisesti yksikköön? Sen pitää napsahtaa paikalleen.

7) Irrota puhdistin ja varmista, että sen letku on lukittu oikein paikalleen. Jos letkua ei ole kiinnitetty asianmukaisesti alustaan, kiinnitä letku ja aseta sitten puhdistin takaisin alustaan.

Jos höyryä ei ole edelleenkään, ota yhteys BISSELLiin.

1) Tarkista koko virtajohto vaurioiden varalta. Jos siinä on vaurioita, ota yhteys BISSELLiin.

2) Varmista, että yksikkö on kytketty toimivaan pistorasiaan.

3) Varmista, että yksikkö on lämmennyt riittävän kauan ennen höyrymopin käyttöä.

Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteys BISSELLiin.

1. Tämä reikä on paineenrajoitusventtiili. Venttiili on suunniteltu vapauttamaan höyryä, jos jokin tukkii höyryn reitin yksikön sisällä. * HUOMIO: Tämä alue saattaa olla kuuma.*

2. Tarkista suihkukärki tukosten varalta mopinpään ollessa pois irrottamalla yksittäinen ruuvi yksikön alustasta.

* HUOMIO: Suihkukärki saattaa olla kuuma.*

Poista mahdolliset tukokset suihkukärjestä paperiliittimellä. Varmista, että puhdistin on irrotettu ennen näiden vaiheiden suorittamista.

3) Tarkista suodatin. Suodatin on ehkä vaihdettava. Jos suodatin on sininen, se on vaihdettava.

Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteys BISSELLiin.

Nakuttava ääni on normaali ääni, joka syntyy pumpun yrittäessä vetää vettä koneen läpi. Se kuuluu ensimmäisellä käyttökerralla, aina veden loppuessa yksiköstä, jos se on ollut käyttämättömänä kauan (jolloin vesi haihtuu) tai jos käytetään uutta suodatinta. Jos konetta käytetään ensimmäisen kerran, pidä liipaisinta painettuna enintään puolentoista minuutin ajan, kunnes ääni loppuu.

Jos kyseessä EI ole koneen ensimmäinen käyttökerta, vesi ei pääse läpi. Varmista, että säiliössä on vettä ja että suodatin on kiinnitetty oikein ilman rakoja.

Jos yksikkö on ollut käyttämättömänä pitkään, liipaisimen pitäminen painettuna 30 sekunnin ajan ratkaisee todennäköisesti ongelman.

Jos vettä vuotaa, varmista, ettei sitä tule suodattimen pohjasta.

1) Varmista, että suodatin on paikallaan.

2) Tarkista säiliö ja korkki vaurioiden tai virheellisen liitoksen varalta. Tämän mallin korkin on oltava tiukasti paikallaan.

3) Varmista, että säiliö ja suodatin on työnnetty tiukasti yksikköön ilman rakoja.

4) Tarkista suodatin halkeamien tai vaurioiden varalta.

1) Varmista, että suodatin on työnnetty tukevasti yksikköön.

2) Tarkista suodattimen liitin. Jos se on hajonnut vastakappaleen sisään, rikkoontunut osa voidaan yrittää irrottaa vastakappaleesta pienellä ruuvimeisselillä. HUOMAUTUS: IRROTA KONE VIRTALÄHTEESTÄ ENNEN RIKKOONTUNEEN LIITTIMEN POISTAMISTA. Suodatin ei ole takuuosa. Jos osa ei irtoa, ota yhteys BISSELLiin.

3) Tarkista suodatin halkeamien tai vaurioiden varalta. Vaihda suodatin tarvittaessa.

4) Varmista, että kumirengas on paikallaan. Jos se puuttuu, on tilattava uusi suodatin.

5) Jos kumirengas on paikallaan, tarkista se vääntymien varalta. Jos säiliössä käytetään veden lisäksi jotain muuta ainetta, kumirenkaan muoto muuttuu. Etikka aiheuttaa vääntymiä. Muut liuokset saattavat hajottaa kumirenkaan tai koneen muita osia. Käyttöohjeen mukaan säiliöön saa laittaa VAIN vettä.

Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteys BISSELLiin.

Odota, kunnes punainen merkkivalo sammuu. Kun valo on sammunut, koneen pitäisi olla käyttövalmis. Tähän saattaa kulua muutama minuutti.

Varmista koneen jäähtymisen jälkeen (noin viisi minuuttia), että säiliössä on vettä. Varmista, että punainen merkkivalo on sammunut. Valo sammuu, kun kone on tarpeeksi kuuma höyryn suihkutukseen. Jos valo on edelleen punainen, kone ei suihkuta.

Tarkista seuraavalla tavalla, onko suutin tukossa. Irrota työkalu koneesta ja tarkista, suihkuttaako kone ilman työkalua. Jos kone suihkuttaa ilman työkalua, puhdista työkalun suihkukärki paperiliittimellä. Jos kone ei suihkuta ilman työkalua, odota noin viisi minuuttia koneen jäähtymistä. Puhdista sitten suutin paperiliittimellä.

• Imu ei heikkene
- o 1311-sarja toimii noin 40 minuuttia normaalilla imulla ja noin 28 minuuttia täydellä imulla.
- o 1312-sarja toimii noin 30 minuuttia normaalilla imulla ja noin 20 minuuttia täydellä imulla.
- o 1313-sarja toimii noin 15 minuuttia (tälle koneelle ei ole imuasetusta).

• Kevyempi/kompaktimpi - o NiMH-akku on samanpainoinen ja -kokoinen kuin litiumioniakku.

• Pitkä säilyvyys
- o NiMH-akut voivat menettää 1–5 prosenttia varauksestaan päivittäin käytettynä. Litiumioniakkujen varaus säilyy yleensä jopa kuukausien varastoinnin ajan

• Vähän ylläpitoa / ei akun ”muistia” (muisti-ilmiötä)

Malli- ja sarjanumerot ovat käsi-imurin takaosassa.

Multireach serial number

Kun suodatin muuttuu vihreä- ja valkotäplikkäästä kokonaan siniseksi, suodatin on aika vaihtaa. Suodatin on vaihdettava myös, jos siinä näkyy halkeamia.

Älä laita kiehuvaa tai mikroaaltouunissa keitettyä vettä rakkoon. Säiliöön voi laittaa enintään 60 celsiusasteen lämpöistä vettä..

Tarvitaan vain tasapäinen ruuvimeisseli. Putken sisällä on salpa, joka pitää läpinäkyvän suojuksen paikallaan. Vapauta se asettamalla ruuvimeisseli putkeen ylöspäin käännettynä ja vedä läpinäkyvää suojusta pois. Katso kuva:

spotclean

Lattiat voidaan desinfioida pitämällä höyrymoppia paikallaan 15–20 sekunnin ajan, mikä tappaa kolibakteerin ja salmonellan kaltaiset taudinaiheuttajat oikein käytettynä.

Uudessa höyrymopissa ei ole virtapainiketta. Moppi kytkeytyy päälle, kun se kytketään virtalähteeseen ja pysyy päällä, kunnes se irrotetaan virtalähteestä. Valitse käytettävä höyrytaso höyrytasopainikkeella. Höyrytason merkkivalo vilkkuu sinisenä syttyessään ja pysyy sinisenä, kun höyryä voidaan käyttää.

Letkun kannatin napsahtaa koneen takaosaan puhdasvesisäiliön puolella. Joustava letku kiertyy sitten yksikön ympäri letkun kannattimen paikallaan pitämänä.

Paras tulos saadaan pesemällä tavallisella pesuohjelmalla jamiedolla pesuaineella.Valkaisuainetta ei saa käyttää, sillä se saattaa vahingoittaa mikrokuitua.Huuhteluaineen käyttöä ei suositella.

Jos suodatinta on vaikea irrottaa, poista letku ja vedä suodatin sitten ulos sen kahvojen avulla. Vedä alempi letku ulos ensin ja käännä sitten ylempää letkua vasemmalle, kunnes se tulee ulos. Tartu sitten suodattimeen kummaltakin puolelta ja vedä se suoraan ulos. Valesuodattimessa on pieni kahva. Valkoisessa suodattimessa on kaksi kahvaa: yksi kummallakin puolella.

Onko lika-astia täynnä?

Jos lika-astia on täynnä, tyhjennä se.

Jos se on tyhjä, varmista, että suodatin ja suodattimen sihti eivät puutu ja että ne on asennettu oikein likakuppiin (suodatin lukittuu suodattimen sihdin sisään) (katso alla olevat kuvat).

filter

 

filter

 

Puuttuuko jompikumpi suodatin?

Jos puuttuu, ne on tilattava. Älä käytä konetta ilman suodatinta ja suodattimen sihtiä. Se saattaa vahingoittaa moottoria ja mitätöidä takuun.

Ovatko suodatin ja suodattimen sihti likaisia?

Jos ovat, irrota likakuppi käsi-imurista. Vedä ulos suodattimen sihti, joka sisältää likakupin keskiosan suodattimen. Vedä ulos valkoinen suodatin (suodatin täytyy avata lukitusta asennosta, jotta se voidaan vetää suoraan ulos) ja pese suodattimen sihti ja suodatin lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella. Varmista, että ne ovat täysin kuivia ja että likakupin sisäosa on pyyhitty ennen suodattimien asettamista siihen (alla olevissa kuvissa on lisätietoja suodattimen irrottamisesta sihdistä).

filter

 

filter

 

Pyyhi likakupin sisäpuoli ennen suodattimien asettamista takaisin, jotta ne kiinnittyvät tiukasti.

 

Onko lika-astia lukittu tiukasti?

Jos sitä ei ole lukittu tiukasti, irrota lika-astia ja asenna takaisin. Sen pitää napsahtaa paikalleen käsi-imurin runkoon.

Jos yksikkö puhaltaa edelleen pölyä, ota yhteys BISSELLiin.

Varmista, että kone on tasaisella pinnalla ja suorassa pystyasennossa, ennen kuin poistut paikalta. Jos imuri kaatuu edelleen, ota yhteys BISSELLiin.

 • • Varmista, että harjan virtapainike on päällä. Jos näin ei ole, harja ei käänny. Huomautus: Harjan kytkin kytkeytyy pois päältä aina, kun koneesta katkaistaan virta.

  • Tarkista harjatela tukosten varalta.

 • o Jos tukoksia on:
  - § Tässä yksikössä on harjatelan nollaustoiminto, joten jos harjatelaan joutuu suuria roskia, se sammuu.
  - § Jos näin on tapahtunut, katkaise koneen virta ja irrota tukos.
  - § Anna moottorin jäähtyä noin 15 sekuntia ennen virran kytkemistä koneeseen. Harja toimii oikein tämän ajan jälkeen. 

  o Jos tukoksista ei ole merkkejä:
  - § Harjatela on ehkä puhdistettava roskista. Katkaise koneen virta niin, että harja osoittaa sinua kohti.
  - § Koneen pohjassa jalan oikealla puolella on lukitustoiminto. Jos se on lukossa, liukupainike osoittaa kohti lukkosymbolia. Avaa lukitus siirtämällä nuolta alas kohti lukituksen avauksen symbolia. (Katso alla olevat kuvat.)

lock

• Nosta salpa, ota harja ulos jalasta ja puhdista harja roskista. (Alla olevassa kuvassa salpa on ylhäällä.). o Huomautus: Irrotettavaa ja tarkistettavaa hihnaa ei ole.

lift the tab

Kun harjatela on irrotettu, tarkista harjatelan ja jalkakotelon päätykannet vaurioiden varalta. Tarkista ja puhdista myös harjatelaan kertyneet roskat, kun se on irrotettuna.

Laita harja takaisin paikalleen ja lukitse työntämällä lukkonuolia ylös lukkosymbolia kohti. Neliömäinen pää sopii neliömäiseen aukkoon lukitussalvan alla. Kokeile kääntää harjaa vapaasti käsin. Jos tämä toimii, laita imuri takaisin pystyasentoon, kytke virta ja tarkista läpinäkyvän harjaikkunan kautta, onko harja alkanut pyöriä.

Jos harja ei käänny, ota jalka jälleen pois, irrota harja ja kokeile toista harjaa (jos koneen mukana on toimitettu enemmän kuin yksi harja). Jos tämä harja toimii, toinen harja on vaihdettava.

Jos harja ei pyöri edelleenkään eikä toinen harja toimi, ota yhteys BISSELLiin.

 • Mallien 1311 ja 1312 kahvassa on imuohjaimet. Varmista, että käytät tekemääsi puhdistukseen sopivaa imua. Imua voidaan hallita painamalla kahvan painiketta +/–. Moottorin äänessä kuuluu muutos: mitä suurempi imu, sitä enemmän ääntä.

 • Mallien 1311 ja 1312 imureissa on EdgeReach™-tekniikka. Jos kone ei ime asianmukaisesti, varmista, että EdgeReach on poistettu käytöstä. Jos sitä ei ole poistettu käytöstä, lika pysyy koneen edessä eikä sitä noukita. Jos haluat kuitenkin käyttää EdgeReach-tekniikkaa, paina kahvan EdgeReach-painiketta. Tämä kytkee EdgeReach-toiminnon käyttöön ja sytyttää valot jalan molemmilla puolilla käytön ilmoittamiseksi. (Katso alla olevat kuvat.)

EdgeReach bar

 • Varmista, että jalka on asetettu täysin koneen runkoon, ja varmista myös, että käsi-imuri on lukittu täysin paikalleen koneen runkoon. Jos käsi-imuria ei ole lukittu kokonaan paikalleen koneen runkoon, kone ei kytkeydy päälle.

 • Irrota käsi-imuri koneen rungosta. Tartu käsi-imurin kahvaan ja vedä suoraan ulos.

 • Varmista, että lika-astia on tyhjä. Paina käsi-imurin virtapainikkeen alapuolella olevaa mustaa painiketta. Vedä likakuppi alas, irrota suodatin ja sen sihti ja poista lika. (Katso alla oleva kuva.)

dirt cup

 • Varmista, että likakuppi on kiinnitetty asianmukaisesti käsi-imuriin. Sen pitää napsahtaa hyvin paikalleen, eikä likakupin ja akun välillä saa olla rakoa. (Katso alla oleva kuva.).

BISSELL multireach

 • Irrota käsi-imuri koneen rungosta. Irrota lika-astia käsi-imurista, kytke virta yksikköön ja tarkista moottorikanavan imu. (Katso alla oleva kuva.)

suction

 • Jos moottorikanavassa on imua käsi-imuri irrotettuna, kytke virta ja tarkista imu suuttimen päässä.

  Jos imua ei ole, tarkista, onko suutin tukossa. Jos näin on, poista tukos ja tarkista imu uudelleen.

Suction power

 • Onko likakuppi täynnä? Jos se on täynnä, tyhjennä se. Jos se on tyhjä, tarkista suodatin ja suodattimen sihti. Ovatko ne likaisia? Jos ne ovat likaisia, irrota likakuppi käsi-imurista. Vedä ulos suodattimen sihti, joka sisältää likakupin keskiosan suodattimen. Vedä ulos valkoinen suodatin (suodatin täytyy avata lukitusta asennosta, jotta se voidaan vetää suoraan ulos) ja pese suodattimen sihti ja suodatin lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella. Varmista, että ne ovat täysin kuivia, ennen kuin laitat ne takaisin likakuppiin. (Alla olevissa kuvissa on lisätietoja suodattimen irrottamisesta sihdistä.)

filter

filter

 • Pyyhi likakupin sisäpuoli ja asenna suodattimet takaisin. Kokoa käsi-imuri ja aseta se takaisin koneen runkoon. Testaa koneen imu. Jatka, jos imua ei ole edelleenkään.

 • Irrota jalkakokoonpano ja tarkista tukosten varalta kolmessa paikassa (katso alla olevat kuvat):

floor nozzle

filter

 • Onko jalkakokoonpano lukittu paikalleen? Se napsahtaa paikalleen, kun se on asennettu asianmukaisesti koneeseen..

 • Onko kone täysin ladattu? Jos ei, lue latausohjeet napsauttamalla virran puuttumista koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä.

 • Jos koneessa ei kattavan vianmäärityksen jälkeen edelleenkään ole imua tai sitä on vain vähän, ota yhteys BISSELLiin.

Onko akku täyteen ladattu? Jos ei, kytke kone OFF-asentoon ennen latausta ja kytke laturi toimivaan pistorasiaan.

1311- ja 1312-sarjan koneita on ladattava neljä tuntia ensimmäisellä käyttökerralla ja myöhemmillä kerroilla enintään neljä tuntia käytön mukaan.

Charging

 

• 1313-sarjan koneita on ladattava kahdeksan tuntia ensimmäisellä käyttökerralla ja myöhemmillä kerroilla täydet kahdeksan tuntia, jotta se latautuu täysin.

Charging

 

• Varmista, että käytät vain MultiReachin mukana toimitettua laturia ja että laturi on kytketty asianmukaisesti yksikön mahdolliseen latausalustaan.

• Onko virtajohto kytketty tiukasti pistorasiaan? o Jos on, tarkista onko sulake tai katkaisin palanut.. o Tarkista, onko laturi kytketty asianmukaisesti latausalustaan. o Tarkista, onko laturi lämmin. o Jos laturi ei lämpene latauksen aikana (katso yllä olevat taulukot), se on ehkä vaihdettava. Huomautus: Laturi ei lämpene, jos kone on jo täyteen ladattu tai lähes täyteen ladattu.

• Jos virtaa ei edelleenkään ole näiden vianmääritystoimien jälkeen, ota yhteys BISSELLiin.

Ole varovainen! Moppi ja erityisesti sen alusta ja muut alemmat alueet alkavat tuntua lämpimiltä muutaman minuutin käytön jälkeen (kahva ei lämpene). Mopin takaosassa on varoituspaneeli muistutuksena.

1) Tarkista ensin vesisäiliö ja varmista, että se on työnnetty tiukasti moppiin.

2) Tarkista seuraavaksi korkki ja varmista, ettei se ole haljennut.

3) Tarkista, että korkin päässä oleva kumitiiviste on edelleen kiinni korkissa. Käytetäänkö säiliössä veden lisäksi jotain muuta? Etikka aiheuttaa vääntymiä tiivisteeseen. Muut liuokset saattavat hajottaa tiivisteen tai koneen muita osia. Varmista, että säiliöön laitetaan vain vettä. Älä käytä etikkaa tai muuta liuosta säiliössä.

4) Tarkista, että X-venttiili (korkin suun sisällä) toimii asianmukaisesti. Vedä venttiiliä ylös lavuaarin yllä ja varmista, että säiliöstä vapautuu vettä. Jos näin ei ole, korkkikokoonpano on vaihdettava.

Valo sammuu, kun kone on valmis suihkuttamaan höyryä.

Tähän saattaa kulua muutama minuutti. Irrota kone virtalähteestä ja odota (noin viisi minuuttia), että kone alkaa suihkuttaa. Tarkista, onko säiliössä vettä. Kun kone on jäähtynyt, vettä voi lisätä.

1. Varmista, että likavesisäiliö ei ole täynnä. Voit tyhjentää säiliön kahdella eri tavalla: pohjassa olevalla pyöreällä korkilla tai päällä olevalla mustalla kumitulpalla. Jos se on löysällä tai irti, imu ei toimi. Tarkista, toimiiko imu jälleen.

spotclean

 

2. Irrota likavesisäiliö. Kokeile tarkistaa imu säiliön alla olevassa aukossa laittamalla käsi sen päälle.

spotclean filter

 

Jos siinä ei ole imua, ota yhteys BISSELLiin.

 

Jos imua on, vedä musta tiiviste ulos irrotetun tyhjän säiliön pohjasta. Tarkista, onko se suljettu, puuttuuko se tai onko se asennettu väärin likavesisäiliöön. Varmista, että tiiviste avautuu puristamalla litteä pää auki ja asenna se sitten takaisin. Tiivisteen korkea puoli on asetettava pyöreään aukkoon (katso alla olevat kuvat).

spotclean filter

 

3. Asenna likavesisäiliö takaisin ja tartu letkuun. Tarkista imu letkun päässä lisälaite irrotettuna imemällä vettä lavuaarista tai astiasta.

 • Jos letkun päässä EI ole imua,
  - tarkista letku tukosten varalta nostamalla letku yksikön ylle, jotta vesi pääsee likavesisäiliöön. Jos näin ei tapahdu, ota yhteys BISSELLiin. Jos letkun päässä on imua,
  - • tarkista verhoilutyökalu halkeamien varalta. Vaihda tarvittaessa.
  - • Puhdista työkalun suihkukärki harjalla tai paperiliittimellä.

4. SpotClean on suunniteltu suojautumaan ylikuumenemiselta sisäisellä lämpösuojaimella, joka sammuttaa yksikön sen ylikuumentuessa. Kun lämpösuojain aktivoituu, imumoottori pysähtyy. Jos näin tapahtuu, katkaise koneen virta ja irrota se virtalähteestä. Tarkista letku ja lisälaite tukosten varalta ja irrota tarvittaessa. Tarkista likavesisäiliön keskellä oleva muovipylväs ja sen ympäristö tukosten varalta. Odota kolmekymmentä (30) minuuttia, että lämpösuojain nollautuu automaattisesti ja puhdistusta voidaan jatkaa.

5. Jos ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, ota yhteys BISSELLiin.

1. Tarkista koko johto vaurioiden varalta. Jos vaurioita on, lopeta johdon käyttö turvallisuussyistä ja vaihda se. Järjestä vaihto ottamalla yhteys BISSELLiin.

2. Kokeile toista pistorasiaa. Jos virtaa ei edelleenkään ole, tarkista virrankatkaisin.

3. SpotCleanissa on sisäinen lämpösuojain, joka suojaa sitä ylikuumenemiselta. Kun lämpösuojain aktivoituu, imumoottori pysähtyy. Jos näin tapahtuu, yritä korjata ongelmia seuraavia vaiheita kokeilemalla:

 • a. Katkaise puhdistuslaitteen virta ja irrota yksikkö virtalähteestä;
 • b. Tarkista letkun pää ja työkalu tukosten varalta ja poista tarvittaessa;
 • c. Tarkista likavesisäiliö tukosten varalta ja puhdista tarvittaessa.

Anna moottorin jäähtyä virtalähteestä irrotettuna noin 30 minuutin ajan, jolloin lämpösuojain nollautuu automaattisesti ja puhdistusta voi jatkaa. Jos lämpösuojain aktivoituu edelleen yllä olevien vaiheiden suorittamisen jälkeen, ota yhteys BISSELLiin.

1. Kun puhdasvesisäiliö on täytetty vedellä ja liuoksella, huuhtele pohjan musta korkki ja aseta säiliö SpotCleaniin. SpotCleanin puhdasvesisäiliön pohjassa on kohdistusta helpottavat lovet. Kiinnitä paikalleen painamalla lujasti ja tarkista raot säiliön ja koneen alustan välillä.

spotclean tool

Tarkista työkalun ollessa irrotettuna, suihkuttaako sauva painamalla liipaisinta.

spotclean filter

Jos sauva ei suihkuta, yritä puhdistaa suihkusuutin oikaistulla paperiliittimellä.

spotclean

2. Varmista, että puhdasvesisäiliössä on liuosta tai vettä. Vedä säiliön pohjassa olevaa pientä mustaa venttiiliä ylös lavuaarin yllä ja tarkista, tuleeko sen läpi vettä. Jos venttiilin läpi ei tule vettä, säiliö on ehkä vaihdettava. Jos vettä tulee venttiilin läpi, kone ei ole ehkä enää täynnä. Nosta puhdasvesisäiliötä varovasti samalla kun painat suihkuliipaisinta TAI purista varovasti puhdasvesisäiliötä painaen suihkuliipaisinta.

3. Jos sauva suihkuttaa työkalu irrotettuna, työkalu on ehkä puhdistettava. Työkalun suihkukärki voidaan puhdistaa harjalla tai paperiliittimellä. Tarkista työkalu myös halkeamien varalta.

Toimiko tämä? Jos ei:…

Ime monta säiliöllistä lämmintä puhdasta vettä likavesisäiliöön. Tämä puhdistaa tukokset liuoslinjasta joustavan letkun sisällä. Kun tämä on tehty, kokeile suihkuttaa uudelleen.

Jos suihkua ei ole edelleenkään, ota yhteys BISSELLiin.

1. Varmista, että musta tiiviste on täysin paikallaan. Jos sitä ei ole työnnetty kokonaan sisään likavesisäiliöön, säiliö alkaa vuotaa. Tiiviste voidaan asettaa sisään vain yhdellä tavalla.

2. Varmista, että mustassa tiivisteessä ei ole roskia. Jos tiivisteen raoissa on roskia, tiiviste ei asetu kokonaan likavesisäiliöön, mikä aiheuttaa vuotoja. Katso alla olevat kuvat:

spotclean

 

3. Varmista, että likavesisäiliössä oleva erotin on asianmukaisesti paikallaan. Erottimen nuolen tulee olla kohdistettu likavesisäiliön lukkokuvakkeeseen. Jos sitä ei ole lukittu paikalleen, likavesisäiliö tai koneen pohja alkaa vuotaa. Katso alla oleva kuva:

spotclean

Tarkista, mistä vuoto tulee. Jos kone vuotaa puhdasvesisäiliön pohjasta, katso puhdasvesisäiliön vuotoja koskevat usein kysytyt kysymykset.

Varmista, että likavesisäiliössä oleva erotin on asianmukaisesti paikallaan. Erottimen nuolen tulee olla kohdistettu likavesisäiliön lukkokuvakkeeseen. Jos sitä ei ole lukittu paikalleen, likavesisäiliö tai koneen pohja alkaa vuotaa. Katso kuva:

spotclean

 

Irrota puhdasvesisäiliö, täytä se vedellä ja tarkista, vuotaako se vapaasti (koneesta irrotettuna)

 • Jos näin tapahtuu, puhdasvesisäiliö vuotaa. Lisätietoja saa puhdasvesisäiliön vuotoja koskevista usein kysytyistä kysymyksistä.
 • Jos näin ei tapahdu, puhdasvesisäiliö EI vuoda. Kokeile suorittaa seuraavat vaiheet:
  Irrota likavesisäiliö ja tarkista, onko vastaanottoalueella vettä. Jos vastaanottoalueella on vettä, varmista, että musta tiiviste on likavesisäiliössä ja että se on asennettu oikein (tiivisteen korkea puoli on asetettava säiliön ulomman, pyöreän puolen aukkoon). Varmista, että tiiviste on auki ottamalla se pois ja puristamalla korkeaa läppää, mikä pakottaa sen pään auki. Katso alla olevat kuvat:

spotclean

 

spotclean

 

Varmista, että likavesisäiliön uimuri toimii asianmukaisesti. Tyhjennä likavesisäiliö ja käännä se ympäri useita kertoja. Uimurin pitäisi liukua helposti edestakaisin. Jos uimuri on juuttunut auki-asentoon, vettä voi joutua koneen koteloon. Uimuri täytyy vaihtaa tarvittaessa./p>

Jos vastaanottoalueella EI ole vettä, ota yhteys BISSELLiin.

Jos vuoto tulee koneen pohjasta (ja ongelmana ei ole vaihe 2), ota yhteys BISSELLiin.

Tarkista, vuotaako säiliön venttiili. Pohjassa olevan mustan pyöreän venttiilin pitää liikkua vapaasti, kun sitä painetaan sormella. Jos se on jumissa tai työntynyt ylös, minkä takia liuos vuotaa, yritä painaa se takaisin alas.

Varmista lisäksi, että säiliössä ei ole halkeamia tai reikiä. Säiliön vaihtaminen ratkaisee ongelman kummassakin tapauksessa.

ÄLÄ KÄYTÄ ETIKKAA TAI MUUTA LIUOSTA KUIN VETTÄ TAI BISSELLIN HÖYRYMOPPIEN DEMINERALISOITUJA TUOKSUVESIÄ SÄILIÖSSÄ.

1) Varmista, että oikeassa säiliössä on vettä (vesisäiliö, ei likakuppi).

2) Varmista, että Steam Ready -valo ei vilku enää (noin 30 sekuntia). Odota, kunnes valo palaa tasaisena ja kokeile käyttää höyryä.

Make sure the "Steam Ready" LED light has finished blinking.

3) Varmista, että höyryasetuksen LED-valo on HI (suuri) -asetuksessa. Jos valo ei pala, höyryn käyttö ei onnistu.

Make sure the steam setting LED light is on "HI" If it is not lit.

4) Varmista, että pidät kahvan liipaisinta painettuna enintään kahden minuutin ajan, jotta yksikkö ehtii täyttyä.

5) Varmista, että suodatin** on asianmukaisesti paikallaan. Irrota panos. Tarkista, että musta tiiviste on yhä panoksen toisen portin ulkopuolella. Tämän portin reiän sisäpuolella on X-venttiili. Varmista veden virtaus painamalla tätä (varmista, että kone on irrotettu virtalähteestä). Työnnä panos kokonaan paikalleen painamalla voimakkaasti kämmenellä. Näin varmistetaan, että pumppu ei ime ilmaa tiivisteen ympäriltä. ** Kaikissa koneissa ei ole vedensuodatinta. Joissain on valesuodatin. Tässä koneessa on oltava suodatin, mutta vedensuodatin ei ole pakollinen.

Dummy filter vac & steam

Suodattimen ja koneen välillä ei ole rakoa, kun se on asennettu asianmukaisesti.

There should be no gap between the filter and the machine when it is installed properly.

6) Kytke kone takaisin ja odota 30 sekuntia, että Steam Ready -valo ei vilku enää. Aseta valo HI-asetukseen painikkeella. Pidä kahvan liipaisinta suljettuna kahden minuutin ajan.

7) Onko asennettu uusi suodatin? Jos on, pidä liipaisinta painettuna vähintään kahden minuutin ajan, jotta suodatin ehtii täyttyä vedellä. Höyryn pitäisi alkaa muodostua tämän jälkeen. Suodatinta voidaan myös liottaa 10–15 minuuttia, jotta se kyllästyy.

8) Ota jalka pois koneesta, irrota jalkalava ja tyyny ja poista mahdolliset höyrykärjen tukokset jalasta ja jalkalavasta paperiliittimellä.

ream the steam tip on the foot as well as the foot tray with a paper clip to remove any obstructions

Minkä tyyppistä lattiaa puhdistetaan? Hankaavat lattiat, kuten karkea laatta ja tiili, vaikuttavat tyynyyn enemmän kuin tasainen vinyylilattia. Jos puhdistetaan hankaavia lattioita, tyynyt kuluvat enemmän kuin tasaisia lattioita puhdistettaessa.

Pese moppityynyt pesukoneessa miedolla pesuaineella. ÄLÄ LISÄÄ huuhtelu- tai valkaisuaineita. Tämä saattaa rikkoa tyynyt nopeammin ja aiheuttaa reikiä.

BISSELL-höyrymoppi tarjoaa täysin kemikaalittoman puhdistuksen. Muun kuin (tislatun tai demineralisoidun) veden käyttöä säiliössä ei suositella. Sivuston www.bissell.eu höyrymoppeja käsittelevässä osiossa on lisätietoja näistä innovatiivisista puhdistustuotteista.

Kyllä, kaikki Multireach™-varsi-imurit lopettavat latauksen, kun ne ovat latautuneet täysin. 12 V:n mallit on kuitenkin ladattava vasta akun ollessa täysin tyhjä. 18 V:n ja 15,2 V:n mallit voidaan pitää aina laturissa.

Tätä laitetta voidaan käyttää imurina ja/ tai höyrypuhdistimena samanaikaisesti.Alla olevassa taulukossa on asetukset eri toiminnoille.Laitteessa on kuusi eri käyttöasetusta.Katso alla olevasta taulukosta, kuinka voit käyttää tätä laitetta.

instruction of settings vac & steam